Wie zijn wij

Wie staan achter "Ardennen-Famenne" en wat beweegt hen om een website te maken over de Ardennen en de Famenne. Twee streken in België die door de prachtige natuur zo'n uitdaging voor ze zijn om daar een website voor te maken.

Conny en Jan hebben elkaar ontmoet in 1995 tijdens een workshop in de Ardèche. Trouwden in 1997 in Scheveningen. Voor beiden is het een “tweede ronde”.

Werk van Jan
Jan Johan Leijenhorst
Webdesigner

Conny heeft een kunstacademie achtergrond, maar daar kon ze niet echt van leven. Ze vulde haar inkomen aan als activiteiten begeleider in de zorg. Validation (Communiceren met schijnbaar slapende dementerende ouderen). Eén en ander is duidelijk terug te vinden in haar beelden en schilderijen (klik hier) Zie ook haar pleidooi uit 2001 “Muziek .. en alle vormen van kunst is "Voeding voor de Ziel".

Conny van der Zwan
Conny van der Zwan
BeeldendKunstenaar


Jan begon als bedrijfsleider/inkoper bij Barneveld-Zaken in Bussum, 5 jaar later bij de Velo-wasmachinefabriek in Barendrech, Radio Modern en de HDB.(Houtland – Doeland - Big Boss) Bij dat laatste bedrijf ontdekte hij zijn nieuwe hobby n.l. webdesign, het maken van websites wat hij zich eigen gemaakt heeft met o.a. DW4 en CorelDraw. In zijn eerste website “Houtdomein” is duidelijk zijn betrokkenheid bij de natuur en vooral “Bomen en hun hout” te zien.

Na Jan zijn pensionering (65 jaar) zijn ze in 2004 uit het steeds drukker wordende Utrechtse Leidsche Rijn verhuisd naar de Belgische Ardennen. Door regelmatig familie bezoek aldaar waren ze inmiddels overtuigd en verliefd geworden op de prachtige bossen, de stilte en de ontspannen levenswijze van de Walen en dat willen ze hiermee met u delen.

Webdesign is inmiddels een uit de hand gelopen hobby geworden. CRIP staat voor: ”Creation for Resources Information Programs” Een kleine onderneming, ingeschreven in de Belgische KK. De inkomsten uit de reclame en de boekingen via de website is een welkome aanvulling op hun inkomen.

De verdeelsleutel in deze combinatie is Jan voor de techniek en Conny voor de lay-out, kleuren en de finishing touch.